ПЪЛНЕНИ ЧУШКИ С КАЙМА В ТЕНДЖЕРА ПОД НАЛЯГАНЕ

600 г - кайма, свинско и телешко 60:40 в полза на телешкото
1 бр - лук, глава
1 връзка - пресен зелен лук
1/2 каф. чашка - ориз, дългозърнест
1 бр - морков -
1 филийка ог глава - целина, нарязана на дребно
1/2 връзка - магданоз
1-2 щипки - мащерка
1/2 ч . л - смлян черен пипер
няколко зърна микс от черен пипер
1 ч . л - сол
2 - 3 щипки - сух джоджен
150 г - белени домати на кубчета от консерва
зехтин за готвене
1 с . л - препечено брашно
Към каймата се прибавят наситнени двата вида лук, моркова на дребни кубчета, целината на дребни кучета, прибавя се смлян черен пипер, солта, наситнен магданоз, щипка-две мащерка и измития ориз.
Разбърква се и се добавя вода към плънката. Не се запържва предварително на котлон, ползва се сурова.
Чушките се почистват и се пълнят със сместа. Всеки отвор на чушката се потопява в брашно.
Подреждат се в тенджерата, поливат се със зехтин, прибавят се доматите и се добавя вода до половината на чушките. Отстрани се посипват няколко зърна микс от черен пипер и малко сол.
Поставя се на силен котлон да заври, след това се намалява температурата и се оставя да къкри за около 30-40 минути.
Свалят се от котлона.
В сух тиган се препича лъжицата брашно.
Разбърква се с малко сос от чушките и се изсипва в тенджерата. Поставя се отново на котлон само да клокне.
Посипва се наситнен магданоз.
1 бр - лук, глава
1 връзка - пресен зелен лук
1/2 каф. чашка - ориз, дългозърнест
1 бр - морков -
1 филийка ог глава - целина, нарязана на дребно
1/2 връзка - магданоз
1-2 щипки - мащерка
1/2 ч . л - смлян черен пипер
няколко зърна микс от черен пипер
1 ч . л - сол
2 - 3 щипки - сух джоджен
150 г - белени домати на кубчета от консерва
зехтин за готвене
1 с . л - препечено брашно
Към каймата се прибавят наситнени двата вида лук, моркова на дребни кубчета, целината на дребни кучета, прибавя се смлян черен пипер, солта, наситнен магданоз, щипка-две мащерка и измития ориз.
Разбърква се и се добавя вода към плънката. Не се запържва предварително на котлон, ползва се сурова.
Чушките се почистват и се пълнят със сместа. Всеки отвор на чушката се потопява в брашно.
Подреждат се в тенджерата, поливат се със зехтин, прибавят се доматите и се добавя вода до половината на чушките. Отстрани се посипват няколко зърна микс от черен пипер и малко сол.
Поставя се на силен котлон да заври, след това се намалява температурата и се оставя да къкри за около 30-40 минути.
Свалят се от котлона.
В сух тиган се препича лъжицата брашно.
Разбърква се с малко сос от чушките и се изсипва в тенджерата. Поставя се отново на котлон само да клокне.
Посипва се наситнен магданоз.
Коментари