БОГАТА МАНДРАДЖИЙСКА БАНИЦА ПО ИДЕЯ НА ЕВА ТОНЕВА
400 г - кори за баница
120 г - разтопено масло
300 - краве сирене
300 г - кашкавал
200 - заквасена сметана
3 с . л - бяло обикновено брашно
1/2 ч . л - сода бикарбонат
2 - яйца L.
2 с . л - прясно мляко
Фурна - 200 градуса;
Плоска тава, покрита с хартия за печене.
В купа се разбиват яйцата и прясното мляко.
В друга купа се разбърква сметаната, содата, брашното. Прибавят се и половината от предварително разбитите яйца. Другата половина се оставя настрани.
Сиренето се раздробява. Кашкавалът се настъргва.
Взима се една кора, намаслява се много добре с четка и върху нея се поставя още една кора, която също се намаслява.
Равномерно се поръсва с кашкавал, сирене и се поръсва от сметановата смес.
От дългата страна се навива на руло и се завърта, като охлюв.
Подреждат се в тавата върху хартия за печене.
Същото се прави и с останалите кори.
Същото се прави и с останалите кори.
Намазват се обилно с останалото масло.
Пече се на 200 градуса за 10 - 15 минути , изваждат се от фурната и обилно се намазват с останалата половинка от яйцата.
Пече се на 200 градуса за 10 - 15 минути , изваждат се от фурната и обилно се намазват с останалата половинка от яйцата.



Коментари