ИСПАНСКИ ФЛАН С КАФЕ И КОНДЕНЗИРАНО МЛЯКО

250 мл - прясно мляко
250 мл - кафе еспресо
370 г - кондензирано мляко
1 ч . л - ванилия екстракт
120 - кристална захар
4 с . л - вода
Фурна - 170 градуса.
Кейкова форма - 28/12 см.
В касерола се изсипват 4 с.л. вода и се покриват с цялата захар.

В купата на миксера се разбиват с нормална скорост яйцата, млякото, студеното кафе и накрая се прибавя карамеленото мляко.
Кейкова форма - 28/12 см.
В касерола се изсипват 4 с.л. вода и се покриват с цялата захар.
Оставя се на умерен котлон, докато се приготви карамел с тъмно златист цвят.
За да не кристализира захарта по време на приготвянето на карамела, се минава със силиконова четка, потопена във студена вода отстрани по стените на касеролата.
Не се разбърква, а само се поклаща касеролата.
Готовият карамел се изсипва във формата. Разпределя се из цялата повърхност. Оставя се настрана.
Готовият карамел се изсипва във формата. Разпределя се из цялата повърхност. Оставя се настрана.
Разбърква се, докато се приеме.
Сместа се изсипва във формата.
Поставя се на водна баня, като на дъното на тавата за водната баня първо се поставя памучна кърпа, налива се водата и се поставя формата с флана.
Памучната кърпа дава по-добро изпичане на сместа.
Пече са на 170 градуса за около 60-70 минути.
Памучната кърпа дава по-добро изпичане на сместа.
Пече са на 170 градуса за около 60-70 минути.
Когато се забоде дървено шишче в средата, то трябва да излезе сухо.
Оставя се във водната баня, докато се охлади водата, а след това се изважда и се охлажда една нощ на стайна температура.
Оставя се във водната баня, докато се охлади водата, а след това се изважда и се охлажда една нощ на стайна температура.
Коментари