ПУХКАВА СЛАДКО- СОЛЕНА КРЕМ БАНИЦА


400 г - кори за баница
250 г - кисело мляко, разделено
2 - яйца L
250 г - краве сирене
2 с. л - олио
180 мл - газирана вода
2 с. л - кристална захар
1 пакетче ванилова захар
1 ч . л - бакпулвер
2 с . л - картофено/царевично нишесте
пудра захар за поръска
Фурна - 200 градуса
Яйцата и захарта се разбиват с миксер до плътен крем за около 5 - 7 минути. На струйка се прибавя олиото и се разбива за 2 минути. Прибавя се половината кисело мляко, разбива се , а останалото мляко с бакпулвера се разбърква, оставя се да шупне и се прибавя към сместа. Разбива се на ниска скорост на миксера, за да не изхвърчи сместа от купата. Накрая се прибавя нишестето , ваниловата захар и се разбърква с шпатула.
Олиото и газираната вода се смесват.
Сиренето се натрошава.
Поставя се една кора в тавата и с четка се намазва с газираната вода с олиото. Покрива се с втора кора, също се намаслява и с лъжица се сипва от яйчената смес, а отгоре се поръсва със сирене. Следват другите кори  по същия начин, същата плънка, докато привършат. 
Отгоре са намазва само с олио и леко се разрязва с нож на правоъгълни парчета.
Пече се на 200 градуса за около 30 - 40 минути.
Готовата баница се изважда от фурната не се покрива к кърпа, не се поръсва с  вода, не се обръща върху купички.  Оставя се да се охлади и се разрязва окончателно до основата на   парчета.  
Поръсва се с пудра  захар.

Пухкава сладко-солена крем баница









Коментари

Популярни публикации