ОБИКНОВЕН СЛАДКИШ С ЯГОДИ
200 г - кисело мляко
200 г - универсално брашно
50 мл - олио
170 г - кристална захар
1 пакетче - ванилова захар
8 г - бакпулвер
настъргана кора от 1 лимон
300 г - свежи ягоди
Яйцата, захарта и ваниловата захар се разбиват с миксер, докато увеличат обема си, но не е необходимо сместа да пада на панделка. Прибавя се киселото мляко и олиото, разбива се на ниска скорост на миксера. Следва брашното с бакпулвера, като се прибавя на две порции. Разбива се до гледка смес.
Изсипва се в добре намаслена тавичка с масло - 25/20 см, заглажда се.
Отгоре се подреждат разрязаните ягоди на две .
Пече се на 170 градуса за около 30 /35 минути или до суха клечка.
Изважда се, охлажда се и по желание се напудря с малко пудра захар.
Коментари