ПАТЛАДЖАН НА ФУРНА С ЛИМОН И ЧЕСЪН - LEMON GARLIC BAKED EGGPLANT SLICES
3 с . л - зехтин Екстра Върджин
2 скилиди - пресован чесън
1 ч .л -лимонов сок
настъргана кора от 1/2 лимон
1/2 ч . л - сол
1/2 ч . л - смлян черен пипер
2 с . л - наситнен магданоз и още малко за поръска
* пролетните патладжани нямат горчивина, не е необходимо да се отцеждат предварително.
Приготвя се плоска тава с хартия за печене.
В купа се разбърква зехтина, чесъна, сол, смлян черен пипер, лимонов сок и лимоновата кора и наситнен магданоз.
Всяка шайба патладжан се намазва и от двете страни с чесновата смес.
Подреждат се в тава върху хартията за печене.
Пече се в загрята фурна с вентилатор на 180 градуса за около 20 минути, или до омекване на патладжана.
Поръсват се с наситнен магданоз и се сервират с млечен сос.
Коментари