ПАТЛАДЖАН НА ФУРНА С ЛИМОН И ЧЕСЪН - LEMON GARLIC BAKED EGGPLANT SLICES

 

1 голям патладжан  се нарязва на шайби с дебелина около 1 см  заедно с кората*
3 с . л - зехтин Екстра Върджин
2 скилиди - пресован чесън
1  ч .л  -лимонов сок
настъргана кора от 1/2 лимон
1/2 ч . л - сол
1/2 ч . л  - смлян черен пипер
2 с . л - наситнен магданоз и още малко за поръска
* пролетните патладжани нямат горчивина, не е необходимо да се отцеждат предварително.

Приготвя се плоска тава с хартия за печене.
В купа се разбърква зехтина, чесъна, сол, смлян черен пипер, лимонов сок и лимоновата кора и наситнен магданоз.
Всяка шайба патладжан се намазва и от двете страни с чесновата смес.
Подреждат се в тава върху хартията за печене.
Пече се в загрята фурна с вентилатор на 180 градуса за около 20 минути, или до омекване на патладжана.
Поръсват се с наситнен магданоз и се сервират  с млечен сос.



Коментари

Популярни публикации