ПЕРФЕКТНОТО ОРИГИНАЛНО ТАБУЛЕ



1 голяма връзка - магданоз, около 250 - 300 г
4 средна големина - домати
1/2 глава - червен лук
1 връзка зелен пресен лук
1 малка връзка свежа мента
70 г - ирански булгур
1/4 ч . л - рас ел ханут
1/2 ч . л  кошерна сол
1/2 ч. л - смлян черен пипер
сок от 1 лимон
зехтин Екстра Върджин

Връзката магданоз се измива и подсушава. Наситнява се и се поставя в купа. Доматите се нарязват на кубчета и се прибавят към магданоза. Наситнява се на кубчета и червеният лук, прибавя се. Ментата се измива и подсушава, нарязва се на ситно и също се добавя към останалите продукти, също и пресният лук. Разбърква се и се оставя настрана.
С вряща вода се залива булгурът, колкото да го покрие, и се оставя да набъбне за около 15-20 минути. Трябва да бъде като пясък. Разбърква се с вилица, за да поеме добре течността. Към основната смес де прибавя и подправката Рас-Ел-Ханут, лим. сок, и зехтин. Отгоре се изсипва и булгурът. Разбърква се и веднага се поднася със стръкче мента за разкош.
Източник: MasterChef J. Mielle-https://www.recipe30.com/
Забележка: За първи път приготвям Табуле. Елементарна рецепта, но не очаквах колко свежа и пикантна салата е. Разкошна! Това е оригиналната салата Табуле, която при последното си пътуване из Близкия Изток, и то точно в Ливан, Бейрут MasterChef J. Mielle показа как точно се приготвя от бейрутските MasterChef. Качи в клип за тези, които сме абонирани при него, и аз оттам се научих как се приготвя.
За подправката Рас Ел Ханут съм споделяла в мои  рецепти, че може да се намери в специализираните магазини за подправки. Тя е с неповторим аромат и вкус . Ментата е задължителна.



Коментари

Ах, колко обичам табуле!!! Отивам да си направя веднага!!!
Marcheva каза…
Много е свежо, направи си го. Рецептата си е оригинална, в това не се съмнявай. Поздрав най-сърдечен!

Популярни публикации