АНДАЛУСКИТЕ КАРТОФИ НА ТИГАН


2 бр - средно големи картофа
2 скилиди чесън
1 ч.л - червен пипер
1/4 ч . л - кайенски пипер
2 щипки - смлян кимион
2 щипки - сух риган
1 с- л . - бял оцет
3 с . л - вода
сол
зехтин

Картофите се почистват. Нарязват се на шайби около 0.5 см. Поставят се в тиган със сгорещен зехтин на умерена температура. Изпържват се, изваждат се и се посоляват. Оставят се настрана.
Мазнината от тигана се отстранява с изключение на 3 с.л.
Добавя се чесънът, нарязан на фини филийки, и се запържва за кратко, само докато омекне. Изважда се и се поставя в хаванче и се счуква на пюре.
Прибавя се риган, двата вида пипер, кимион и сол и отново се счуква в хаванчето, докато се смесят съставките. Добавя се водата, оцет и се разбъркват много добре.
Картофите се връщат в тигана и отгоре се излива сместа от хаванчето, разбърква се и се оставя на умерен котлон за около 5 минути,  или докато течността почти се е изпарила и е останала само мазнината.
http://lasrecetasdemarlis.blogspot.com/







Коментари

Популярни публикации