ТИКВЕНИК СЪС СТАФИДИ

Тиквеник със стафиди и канела

18  бр - кори за баница
3 бр - яйца L
180 мл - олио
4 с . л - бяло брашно
1/2 ч . л - бакпулвер
1 кг - сурова настъргана тиква
стафиди
1 ч . л - канела на прах
120 г - кристална захар
смлени орехи

Фурна 200 градуса. Плоска тава покрита с хартия за печене.
В купа се разбиват яйцата, прибавя се олиото, бакпулверът и брашното. Разбива се с телена бъркалка. Оставя се настрана.
Тиквата се настъргва на едро ренде, прибавя се захарта, смлените орехи, стафидите и канелата. Оставя се настрана.
Отваря се първата кора и с четка се намазва с плънката от яйцата, добре се разпределя из цялата кора. Поставя се отгоре втора кора, намазва се с плънката и се поставя трета кора и се посипва от тиквата, разпределя се из кората.
Навива се на руло, а след това се завива като охлюв и се прихвърля в тавата за печене. Така се процедира и с останалите кори. Подреждат се една до друга в тавата за печене.
Към 3 с.л. от яйчената смес се прибавят 4 с.л. от водата отделила се от тиквата и се намазват тиквениците.
Пече се на 200 градуса до зачервяване. Изваждат се от фурната, охлаждат се и се напудрят с пудра захар.
 http://fedorcka.blogspot.com/






Коментари

Популярни публикации