ЛИНЦЕР БИСКВИТИ


150 г - бадемово брашно
220 г - масло на стайна температура
380 г - бяло обикновено брашно
1 бр яйце -L
120 г - кристална захар
2 ч . л - ванилия екстракт
1/2 ч .  - канела на прах
щипка сол
около 200 г - сладко  от малини
пудра захар

Фурна - 170 градуса;
Плоски тави с хартия за печене;
Формички за изрязване на фигури;
Работила съм изцяло с миксер.
В купа се смесват брашното, канелата, солта, бадемовото брашно.
В купата на миксера се разбива маслото със захарта, докато стане на трохи. Работи се на бавна скорост на миксера. Добавя се яйцето, ванилията и на три пъти се добавят и сухите съставки . Разбива се на средна скорост на миксера за около 3 минути, да се образува хубава топка тесто, което се изкачва по перките на миксера.

Сваля се от него и тестото се поставя във фолио, завива се и се оставя в хладилник най-малко за 1 час или цяла нощ.
Когато е добре охладено, с точилка се разточва върху леко набрашнен плот с дебелина около 4 - 5 мм  и с набрашнени формички се изрязват фигури по желание. Половината от фигурите се оставят за основа, а другите се изрязват по средата с мъничка форма да се изреже дупка. Трябва да са равни по брой изрязаните с дупка и с цялата основа .

Така оформените сладки се редят върху хартията за печене в тава и се оставят на студено, докато се загрее фурната. Това спомага да се запази формата им при изпичане.
Пече се на 170 градуса за около 10 минути или докато крайчетата им леко порозовеят.
Охлаждат се напълно.  Приготвените сладки могат да престоят дълго време, преди да им се постави желан пълнеж от сладко от малини или друг вид, като се намазва внимателно долната основа на бисквитката , а прорязаните горни, преди да се захлупят, се напудрят с пудра захар. Леко се притискат.
Забележка:
По принцип тези бисквитки се работят първо, като с длани или вилица се смесва маслото и брашното да се получи на трохи, но тук, както съм посочила, съм ги работила направо в миксер за по-бързо.
Бадемовото брашно може напълно да се замени с лешниково такова, но да са обелени лешниците предварително.Коментари

Популярни публикации