БУТЕР КАНЕЛЕНА БАНИЦА

Бутер канелена баница

490 г - бутер тесто, или 2 големи листа
220 г - крема сирене
70 + 50 г - кристална захар
2 ч . л - канела прах - разделени
1 ч . л - ванилия екстракт
2 с . л - разтопено масло
ЗА НАМАЗВАНЕ
80 г - пудра захар
2 с . л - сметана 22%

1. В купа се разбива крема сиренето с 50 г захар, 1 ч.л. канела до гладка смес. Прехвърля се в голям пош с голям кръгъл накрайник. Оставя се настрана.
2. Леко с точилка се разточва бутер тестото върху малко брашно.
3. В по-тясната страна и долна част на тестото се шприцова фитил от сместа в поша. Завива се ролка на 1/2 оборот. Разрязва се с нож по дължина. Рулото се навива на охлюв и се поставя по средата на тавата, покрита с хартия за печене.
                                                                
Следва ново руло, по същия начин се процедира, отрязва се с нож, навива се на 1/2 оборот на руло и се завива около първото, като краищата се захващат един в друг. Следват и другите рула.
В купа се комбинира останалото разтопено масло с 1 с.л. захар и 1 ч.л. канела. Сместа се намазва в/у баницата.
Пече се на 180 градуса за около 40/45 минути. Изважда се.
В купа се разбърква пудрата захар и сметаната. С вилица се покапва върху бутер баницата.





Коментари

Популярни публикации