МЕКСИКАНСКА СИЛНО ПИКАНТНА САЛЦА

Пикантна салца

450 г - домати от консерва на кубчета
1 малка - жълта чушка
2 малки люти  - чушки халапеньо
3 скилиди - чесън
1 1/2 - смлян кимион
1 1/2 ч . л - сол
1/4 ч .  - кристална захар
2 шепи - наситнен кориандър
2 - 3 с . л - сок от лайм
1 малка консерва - царевица
3/4 консерва -  бял/черен/червен боб - по избор
пресен зелен лук за поръска
струйка зехтин  Екстра Върджин

Работи се с кухненски робот или блендер
На двата вида чушки се отстранява семенната част.
Всички съставки без царевицата и боба се поставят в кухненски робот. Включва се на висока скорост и се смила до желаната консистенция.
Ако кухн. робот е достатъчно силен, не е необходимо да се нарязват предварително зеленчуците на парчета.
Сместа се изважда от каната на блендера и се прибавя царевицата и бобът.
Оставя се в хладилник за 1-2 час. Може да се съхранява до 3-4 дни затворен плътно в купа с капак.
Поднася се със струйка зехтин,  наситнен пресен зелен лук и чипс или препечени филийки.

Пикантна салца


Коментари

Популярни публикации