МАСЛЕНИ БИСКВИТИ С МАЛИНОВО СЛАДКО


225 г - бяло обикновено брашно
45 г - оризово брашно
100 г - кристална захар
1 ч . л - бакпулвер
щипка сол
1 1/2 - семена от шушулка или ванилия екстракт
225 г - висококачествено масло
1 бр - яйце L
домашно сладко от малини около 100 г

Фурна - 200 градуса;
Плоска тава за печене.
В блендер/робот се разбъркват двата вида  брашна, захарта, бакпулверът и солта за 1-2 оборота. Добавя се студеното масло на кубчета на два приема. Разбива се, докато сместа се превърне в големи, плътни, маслени трохи/бучки.  Добавя се ванилията. Ако е необходимо и сместа е силно ронлива, може да се добави 1 с.л. от предварително разбитото яйце. Отново се разбива за кратко.
Сместа се изважда и се дели на две части. Поради омекване по време на разбиването тестото е силно лепкаво. Всяка част тесто се поставя между две хартии за печене с размер на тавата. С точилка се разточват до 0.5 см. Оставят се на студено за около 45-60 минути или във фризер за 15-20 минути. Тестото трябва да се втвърди.
След като е охладено достатъчно, с формичка сърце 7 см се изрязват бисквити. От другото тесто се изрязват също с формичка 7 см бисквити, равни по брой на основните, но в средата се изрязват с по-малка формичка, за да се получи дупка на сърце. Охлаждат се до втвърдяване.
Основните /плътните/ бисквити се прехвърлят в тавата за печене заедно с хартията, намазват се изцяло с разбитото яйце, отгоре се залепват тези с дупка в средата. Крайчетата им се намазват отново с яйце. По средата се поставя с чаена лъжичка сладко от малини. Отново се охлаждат, за да се стегнат.
Изрезките от тестото се събират, охлаждат и отново се разточват и изрязват.
Пече се на 200 градуса за около 10-12 минути. Изваждат се и се оставят да се охладят в самата тава. Охладени се прехвърлят на поднос.
Източник: joyofbaking https://www.joyofbaking.com/
Забележка: Изключително фина бисквита от маслено тесто. За да има добър резултат като форма, е задължителното им охлаждане до втвърдяване, иначе е невъзможно да се работят.
Ако след края на печенето сладкото е намаляло, стопява се малко, допълва се с чаена лъжичка такова.
Оризовото брашно не може да се изключи. Точно то дава тази лекота и пръхкавост на бисквитата.

Коментари

Популярни публикации