СПАГЕТИ ХУЛИО
3 глави средно големи - лук
200 г -. бекон
200 г - заквасена сметана
3 - 4 щипки - смляно индийско орехче
100 мл - пилешки бульон
1 ч . л -сол
1/2 ч . л - смлян бял пипер
зехтин Екстра Върджин
Лукът се почиства и се нарязва на тънки филийки.
Беконът се нарязва на ивици.
В по-дълбок тиган с незалепващо покритие се сипва малко зехтин и се поставят ивиците бекон. Поставя се мрежа за пържене отгоре, защото много пръска.
200 г -. бекон
200 г - заквасена сметана
3 - 4 щипки - смляно индийско орехче
100 мл - пилешки бульон
1 ч . л -сол
1/2 ч . л - смлян бял пипер
зехтин Екстра Върджин
Лукът се почиства и се нарязва на тънки филийки.
Беконът се нарязва на ивици.
В по-дълбок тиган с незалепващо покритие се сипва малко зехтин и се поставят ивиците бекон. Поставя се мрежа за пържене отгоре, защото много пръска.
Оставя се да се запържи на умерен котлон за около 3 - 4 минути при периодично разбъркване.
Внимателно с дървена шпатула се изстъргва дъното на тигана, ако има полепнали частици.
Добавя се нарязаният лук и се оставя да се запържи, докато стане златист или за около 15 минути при периодично разбъркване, почти трябва да се е стопил.
Запърженият лук и бекон се заливат с чашката пилешки бульон , и се подправя с индийското орехче и бял пипер.
Внимателно с дървена шпатула се изстъргва дъното на тигана, ако има полепнали частици.
Добавя се нарязаният лук и се оставя да се запържи, докато стане златист или за около 15 минути при периодично разбъркване, почти трябва да се е стопил.
Запърженият лук и бекон се заливат с чашката пилешки бульон , и се подправя с индийското орехче и бял пипер.
Добавя се и заквасената сметана и щом заври, се сваля от котлона.
Пастата се сваряват в подсолена вода според указанието.
Пастата се сваряват в подсолена вода според указанието.
Отцежда се и се разпределя в чинии.
Заливат се със струйка зехтин.
Във всяка чиния отгоре се разпределя от сос.
За тази много вкусна рецепта съм ползвала паста лингуини.
За тази много вкусна рецепта съм ползвала паста лингуини.
Коментари