СПАГЕТИ С ПЕСТО И СМЕТАНА
120 г - настърган пармезан, разделен на 2 х 60 г
3 с . л - кедрови ядки
2 скилиди - чесън
1/2 ч . л -сол
1/2 ч . л - смлян черен пипер
40 мл - зехтин Екстра Върдижн
100 мл - сметана
2 с. л -масло
допълнително настърган пармезан за сервиране
бурканче със сушени домати
Нежно се изплакват листата на босилека.
Поставят се в блендер заедно с 60 г пармезан и леко запечените кедрови ядки, чесъна, сол и черен пипер.
Пасира се на няколко пулсации.
Пасира се на няколко пулсации.
По време на пасирането се налива зехтин на тънка струйка.
Отново се миксира. Пестото е готово.
Спагетите се сваряват според указанието в подсолена вода.
В тенджера се изсипват сметаната и маслото.
Спагетите се сваряват според указанието в подсолена вода.
В тенджера се изсипват сметаната и маслото.
Загряват се до точка на кипене и се сваля от котлона.
Добавя се другата допълнителна част от пармезана, разбърква, докато се разтопи и се получи хомогенна смес.
В дълбока сервизна чиния се сервира пастата, тук е мястото да се добавят нарязаните сушени домати - те са по избор, и обилно се полива със сметанов сос и песто по желание.
Добавя се другата допълнителна част от пармезана, разбърква, докато се разтопи и се получи хомогенна смес.
В дълбока сервизна чиния се сервира пастата, тук е мястото да се добавят нарязаните сушени домати - те са по избор, и обилно се полива със сметанов сос и песто по желание.
Поръсва се с пармезан.
Сервират се горещи.
Сервират се горещи.
Коментари