ЛИНГУИНИ С АСПЕРЖИ И ДОМАТЕН СОС


Паста с аспержи и доматен сос4

1 глава около 50 г - лук
500 г - аспержи
2 скилиди - чесън
1/2 ч . л - червен пипер
1/2 ч . л - смлан черен пипер
1 ч . л - суха мащерка
3 с . л - зехтин Екстра Върджин
2  големи домата, или , консерва на кубчета
500 г - паста - по избор
босилек

В дълбока тенджера с дебело дъно се загрява зехтин.
Прибавя се наситнен лук и чесън. Задушават се за около 1-2 минути.
Прибавят се обелените доматите на кубчета, или 1 бр. консерва домати. 
Посолява се със сол, червен пипер и черен пипер, поръсва се с мащерката. 
Оставя се на умерен котлон, докато изври напълно водата от доматите. 
След това се сваля и се оставя настрана.
Аспержите се почистват, като се откъсва долната им твърда част. 
Бланшират се в подсолена вряща вода за 3 минути. Изваждат се и се поставят в купа с ледена вода за кратко. 
След това се подсушават и начупват на парчета.
Пастата се сварява според указанието.
Готовата паста се изсипва в голяма купа, добавят се парчетата аспержи, разбърква се.
По избор може да се капнат няколко капки зехтин.
Разпределя се в чинии, залива се с доматен сос, накъсват се листа босилек.

Паста с аспержи и доматен сос


Коментари

Популярни публикации