ВИТА БАНИЦА С ЧЕРЕШИ

Вита черешова баница

400 г - универсално брашно
200 г - масло
200 г - кисело мляко- висок процент масленост
1 ч . л - бакпулвер
щипка сол
1 прах ванилин
350 - 400 г -  череши
100 г - кристална захар
пудра захар

Фурна - 180 градуса.
Тава, покрита с хартия за печене, около 30-32 см.
Черешите се почистват от костилките. Оставят се настрана.
В купа се пресява брашното с бакпулвера и щипката сол. Прибавя се киселото мляко и на кубчета студеното масло. Бързо се омесва меко тесто.
Върху набрашнен плот с точилка се разточва на правоъгълник, около 3 мм.
Срязва се на дълги широки ленти, около 8 - 10 см. 
По средата на лентата се поставят една до друга черешите и се посипват със захар.
Двата края на лентата се прищипват, за да се затворят черешите, да стане като тръбичка.
Завива се като охлюв и се поставя в тавата. Следва другата запълнена лента с череши, която се увива около основната.
Баницата с череши се пече на 180 градуса до хубаво зачервяване.
След като се извади от фурната, се оставя за кратко да се поохлади и се посипва обилно с пудра захар.
 http://buonafurcettaivana.blogspot.com/


Вита черешова баница


Вита черешова баница

Коментари

Популярни публикации