ФОКАЧА С КАЙСИИ



5-6 броя кайсии
100 г брашно
3 жълтъка
150 г заквасена сметана
80 г захар
щипка сол

Кайсиите се почистват, разполовяват, изважда се костилката. Нарязват се на резени.
Жълтъците се разбиват със захарта до побеляване. Сместа трябва да пада на панделка.
Добавя се сметаната, разбива се до гладка смес, а след това постепенно брашното и солта. Разбива се до еднородност.
Сместа се изсипва в квадратна форма 22х22 см или друга с подобен размер, покрита на дъното с хартия за печене, нека да излиза хартията извън формата за лесно изваждане на сладкиша.
Отгоре се подреждат кайсиите и се посипва с пудра захар.
Пече се на 180 градуса за 35-40 мин.
Изважда се от фурната, охлажда се за кратко и се изважда от формата. Поръсва се с пудра захар.
https://blog.giallozafferano.it/paola67/

Фокача с кайсии













Коментари

Популярни публикации