ПАЛАЧИНКИ С РИКОТА И СПАНАК НА ФУРНА - ITALIAN CRESPELLE AL FORNO CON RICOTTA E SPINACI

Италиански палачинки с пълнеж от рикота и спанак

ПАЛАЧИНКИ
4 бр - - яйца L
250 г  - бяло брашно
40 г  - разтопено масло
500 мл  - прясно мляко
щипка сол
ПЛЪНКА
250 г - рикота
250 г - попарен спанак
1 с - л -настърган пармезан
100 г  - моцарела на кубчета
1/4 ч . - настъргано индийско орехче
сол
БЕШАМЕЛ
800 мл  - прясно мляко
4  с . л - бяло брашно
4  с . л - масло
смлян бял пипер
сол

ПАЛАЧИНКИ
В купа с вилица се разбиват яйцата, солта, добавя се разтопеното масло. 
На порции се прибавя брашното, като се разбърква с телена бъркалка, може да се ползва и миксер. Получава се плътно по-тежко тесто. 
Прясното мляко се прибавя наведнъж и разбъркването продължава, докато се получи средно гъсто тесто. Задължително се прецежда през цедка.
В тиган се прибавя малко парче масло, разтопява се и излишната мазнина се отстранява с домакинска хартия.
Изсипва се черпак от палачинковото тесто, пече се за по 1 минути на страна. 
Не се пекат много на тиган, защото готвенето им ще продължи във фурната.
Готовите палачинки се покриват с алуминиево фолио, за да останат топли. Оставят се настрана до ползването им.
ПЛЪНКА
В купа с вилица се разбърква  Рикота, прибавя се попарен и отцеден спанак, настърганото сирене, моцарелата на кубчета, сол и индийското орехче. 
Всичко се разбърква. Оставя се настрана.
БЕШАМЕЛ
Бешамелът трябва да е по-рядък. 
В дълбока касерола се разтопява маслото. 
Наведнъж се прибавя брашното, разбърква се за около 1 минути или докато смени леко цвета си. Млякото се налива на малки порции, след като се е поело от сместа, се налива нова порция мляко и винаги при непрекъснато разбъркване с телената бъркалка. 
Така се процедира, докато се получи хубав гладък сос и щом накрая се появят балончета, се сваля от котлона. Прибавя се настъргано индийско орехче и се поръсва бял смлян пипер.
На дъното на тавата за печене се посипват 4/5 с.л. бешамел. Разпределят се.
Върху всяка палачинка се поставя по 1 пълна с.л. от сместа с рикотата и спанак. 
Разпределя се. 
Завиват се като пакетчета със затворени краища навътре. 
Подреждат се в тавата. . 
Отгоре се заливат с бешамел. Поръсва се с настърган пармезан.
Солените палачинки се пекат на 180 градуса за около 30/35 минути или до хубав златист загар.
https://www.fattoincasadabenedetta.it/


Коментари

Популярни публикации