ПАЛАЧИНКИ С РИКОТА И СПАНАК НА ФУРНА - ITALIAN CRESPELLE AL FORNO CON RICOTTA E SPINACI
4 бр - - яйца L
250 г - бяло брашно
40 г - разтопено масло
500 мл - прясно мляко
щипка сол
ПЛЪНКА
250 г - рикота
250 г - попарен спанак
1 с - л -настърган пармезан
100 г - моцарела на кубчета
1/4 ч . - настъргано индийско орехче
сол
БЕШАМЕЛ
800 мл - прясно мляко
4 с . л - бяло брашно
4 с . л - масло
смлян бял пипер
сол
ПАЛАЧИНКИ
В купа с вилица се разбиват яйцата, солта, добавя се разтопеното масло.
На порции се прибавя брашното, като се разбърква с телена бъркалка, може да се ползва и миксер. Получава се плътно по-тежко тесто.
Прясното мляко се прибавя наведнъж и разбъркването продължава, докато се получи средно гъсто тесто. Задължително се прецежда през цедка.
В тиган се прибавя малко парче масло, разтопява се и излишната мазнина се отстранява с домакинска хартия.
Изсипва се черпак от палачинковото тесто, пече се за по 1 минути на страна.
В тиган се прибавя малко парче масло, разтопява се и излишната мазнина се отстранява с домакинска хартия.
Изсипва се черпак от палачинковото тесто, пече се за по 1 минути на страна.
Не се пекат много на тиган, защото готвенето им ще продължи във фурната.
Готовите палачинки се покриват с алуминиево фолио, за да останат топли. Оставят се настрана до ползването им.
ПЛЪНКА
В купа с вилица се разбърква Рикота, прибавя се попарен и отцеден спанак, настърганото сирене, моцарелата на кубчета, сол и индийското орехче.
Готовите палачинки се покриват с алуминиево фолио, за да останат топли. Оставят се настрана до ползването им.
ПЛЪНКА
В купа с вилица се разбърква Рикота, прибавя се попарен и отцеден спанак, настърганото сирене, моцарелата на кубчета, сол и индийското орехче.
Всичко се разбърква. Оставя се настрана.
БЕШАМЕЛ
Бешамелът трябва да е по-рядък.
БЕШАМЕЛ
Бешамелът трябва да е по-рядък.
В дълбока касерола се разтопява маслото.
Наведнъж се прибавя брашното, разбърква се за около 1 минути или докато смени леко цвета си. Млякото се налива на малки порции, след като се е поело от сместа, се налива нова порция мляко и винаги при непрекъснато разбъркване с телената бъркалка.
Така се процедира, докато се получи хубав гладък сос и щом накрая се появят балончета, се сваля от котлона. Прибавя се настъргано индийско орехче и се поръсва бял смлян пипер.
На дъното на тавата за печене се посипват 4/5 с.л. бешамел. Разпределят се.
Върху всяка палачинка се поставя по 1 пълна с.л. от сместа с рикотата и спанак.
На дъното на тавата за печене се посипват 4/5 с.л. бешамел. Разпределят се.
Върху всяка палачинка се поставя по 1 пълна с.л. от сместа с рикотата и спанак.
Разпределя се.
Завиват се като пакетчета със затворени краища навътре.
Подреждат се в тавата. .
Отгоре се заливат с бешамел. Поръсва се с настърган пармезан.
Солените палачинки се пекат на 180 градуса за около 30/35 минути или до хубав златист загар.
https://www.fattoincasadabenedetta.it/
Солените палачинки се пекат на 180 градуса за около 30/35 минути или до хубав златист загар.
https://www.fattoincasadabenedetta.it/
Коментари