ОСНОВЕН СЛАДКАРСКИ КРЕМ - PATISSERIE


6  бр - жълтъци М
220 г - кристална захар
1 ч. л - ванилия екстракт
1 литър - прясно мляко
100 г - царевично нишесте
100 г - масло на стайна температура
настъргана лимонова кора от 1 лимон
В купа се поставят жълтъците и захарта, разбъркват се с телена бъркалка. Добавят се 50 мл прясно мляко, царевичното нишесте, разбърква се.
В тенджера се излива прясното мляко и се поставя на умерен котлон да се сгорещи до точка на кипне.
Сваля се от котлона и на струйка се прибавя към жълтъчната смес при непрекъснато разбъркване с миксер на слаба степен.
След като е прибавено изцяло млякото, сместа се връща на котлона и се сварява крем при непрекъснато разбъркване с телена бъркалка, докато се сгъсти.
Сваля се от котлона, прибавя се ванилията екстракт, настърганата лимоновата кора и маслото на кубчета. Разбърква се до стопяването му.
Готовият крем се покрива със свежо фолио плътно, за да не образува кора.
Охлажда се напълно.
Преди да се ползва, се разбива отново с миксер на висока скорост, докато стане отново пухкав.
Крем Патисери/ Пастичери  е основен сладкарски крем, подходящ за пълнежи на торти, еклери, сладкиши, които изискват да имат подходящ крем.
Може да се поднесе и самостоятелно, като се сервира в купички/чаши.
https://preppykitchen.com/





Коментари

Популярни публикации