ПРОВАНСАЛСКИ ТАРТ С ДОМАТИ - PROVENCALE

Провансалски тарт с домати (Tomato Tarte Provencale)

1 лист размразено бутер тесто
4 -5 големи кръгли домати
50 г -  настърган пармезан
Панко галета - едра за поръска
3 - 4 щипки - италиански провансалски билки
около 1/3 от бурканчето - дижонска горчица
чесън на прах - за поръска
сол  на люспи за поръска
смлян черен пипер - за поръска
свеж - босилек
           
Провансалски тарт с домати (Tomato Tarte Provencale)
                                                                   
Фурна - 200 градуса.
Плоска тава покрита с хартия за печене.
Голям лист бутер тесто се поставя направо върху хартията в плоската тава. 
Прегъват му се краищата от всички страни около 0.5 см, така че да се образува малък борд. Надупчва се с вилица. 
Посредством четка се намазва изцяло основата му с горчица. 
Посипва се с чесън на прах, количеството е по избор.
Настъргва се пармезан и се разпределя отгоре навсякъде. 
Поръсва се и се разпределя едра галета. Оставя се настрана до ползването.
Доматите се нарязват на шайби. Подреждат се върху галетата, като леко се и застъпват. 
Посипват се с провансалски билки. 
Поливат се със струйка зехтин, посоляват се със сол на люспи и черен пипер на вкус.
Пече се на 200 градуса за около 20-23 минути.
Изважда се от фурната и се посипва със свеж босилек.
https://www.recipe30.com/

Провансалски тарт с домати (Tomato Tarte Provencale)

Коментари

Популярни публикации