ПРОВАНСАЛСКИ ТАРТ С ДОМАТИ - PROVENCALE
4 -5 големи кръгли домати
50 г - настърган пармезан
Панко галета - едра за поръска
3 - 4 щипки - италиански провансалски билки
около 1/3 от бурканчето - дижонска горчица
чесън на прах - за поръска
сол на люспи за поръска
смлян черен пипер - за поръска
свеж - босилек
Фурна - 200 градуса.
Плоска тава покрита с хартия за печене.
Голям лист бутер тесто се поставя направо върху хартията в плоската тава.
Прегъват му се краищата от всички страни около 0.5 см, така че да се образува малък борд. Надупчва се с вилица.
Посредством четка се намазва изцяло основата му с горчица.
Посипва се с чесън на прах, количеството е по избор.
Настъргва се пармезан и се разпределя отгоре навсякъде.
Настъргва се пармезан и се разпределя отгоре навсякъде.
Поръсва се и се разпределя едра галета. Оставя се настрана до ползването.
Доматите се нарязват на шайби. Подреждат се върху галетата, като леко се и застъпват.
Доматите се нарязват на шайби. Подреждат се върху галетата, като леко се и застъпват.
Посипват се с провансалски билки.
Поливат се със струйка зехтин, посоляват се със сол на люспи и черен пипер на вкус.
Пече се на 200 градуса за около 20-23 минути.
Изважда се от фурната и се посипва със свеж босилек.
https://www.recipe30.com/
Пече се на 200 градуса за около 20-23 минути.
Изважда се от фурната и се посипва със свеж босилек.
https://www.recipe30.com/
Коментари