BLACK FOREST - ЧЕРЕШОВО РУЛО ШВАРЦВАЛД

Руло Шварцвалд (Black Forest)

БЛАТ
6 - яйца  разделени на жълтъци и белтъци
100 г - кристална захар
60 г - какао
щипка - сол
пудра захар - за поръсване
КИРШ С ЧЕРЕШИ
200 г -  череши  (може и замразени, може и от компот изцедени и без костилка)
1 с . л - черешова ракия  Кирш
ШОКОЛАДОВ КРЕМ
220 мл - сметана 35 %
60 г - черен кувертюр
ДЕКОРАЦИЯ
300 мл -. студена сметана  35%
1 пълна ч . л - сухо мляко
2 с . л - кристална захар
шоколадови стружки за декорация

Фурна - около 165 - 170 градуса;
Плоска тава (от фурната) покрита с хартия за печене.
Сметаната от 220 мл се загрява на котлон и се залива върху шоколада. Разбърква се докато се стопи. Сместа е течна. Оставя се да се охлади в хладилник.
В тенджера се поставят черешите за около 10 минути на умерена температура, докато си пуснат сока, след това се добавя захарта - 2 с. л. и се оставят да къкрят за около 15 минути или докато сместа стане тежка и оставя следа по дъното на тенджерата. Свалят се от котлона и се оставят да се охладят напълно, след това се добавя ликьорът.
Шест жълтъка, захарта и какаото през цедка се разбиват   до гъст лъскав крем. Оставят се настрана.
Шест белтъка се разбиват с миксер и щипка сол до меки върхове. Добавят се към жълтъчната смес на порции, като се разбърква с шпатула до хубав крем.
Цялата смес се изсипва точно в средата на хартията за печене застлана в тавата. Разпределя се и се заглажда равномерно от всички страни с широката шпатула. Трябва да е равна от всички страни като височина.
Пече се на около 165-170 градуса за около 15 минути или до суха клечка, поставена в средата. 
Не бива де се препича, защото при сгъването на руло ще се нацепи и няма да може да се оформи. Трябва да е еластичен блат.
Когато е готов и охладен достатъчно  с нож се минава отстрани по ръбовете на тавата, за да се отлепи правилно. Обръща се върху хартия покрита с посипана пудра захар, отстранява се хартията от печенето и с помощта на другата такава се навива на руло. 
Оставя се настрана да се охлади напълно.
Шоколадът и сметаната от хладилника се изваждат и се разбиват с миксер до сняг.
 След като е напълно охладен шоколадовият блат се отваря и се напълва с шоколадовата сметана. Разпределя се. Поставят се  черешите, разпределят се равномерно.
Започва внимателно да се навива отново на руло. На места може и да се пропука, но това не е проблем, това са малки пукнатини и при декорацията със сметана те ще се скрият. Оставя се в хладилник за няколко часа, около 3-4 часа.
Охладената сметана се разбива с лъжичката сухо мляко и захарта до сняг. След като е достатъчно охладено рулото внимателно се намазва с цялата сметана от всички страни. 
Поставя се в хладилник. 
Преди поднасяне се поръсва с шоколадови стружки.
Държи се хладилник.
http://www.foodnetwork.ca/shows/bake-with-anna-olson/

Това е още един вариант на така прекрасната торта Black Forest.
На всеки един  в основата  са черешите и немската ракия Кирш, но и всяка една от тях има и своето си разнообразие и начин на приготвяне.
За по-голямо удобство изпечения блат не съм го обръщала върху пудра захар. Не беше необходимо. Хартията много лесно се отстрани и докато беше топъл го навих на руло. Ползвала съм замразени череши.
Кирш -  не би могло да се замени с друг вид алкохол.

Руло Шварцвалд (Black Forest)


Коментари

Популярни публикации