КРЕМ - СУПА "ТИКВЕНО КАДИФЕ"


800 г - обелена и почистена тиква
300 г  - картофи на кубчета
2 глави среден размер - лук
1 литър - зеленчуков бульон
3 с . л -  зехтин Екстра  Върджин
1/4 ч . л - настъргано индийско орехче
1 ч . л - сол
1/2 ч. л - смлян черен пипер
крутони по избор
наситнен магданоз  за поръска

Тиквата и картофите се нарязват на по-големи кубчета.
В тенджера се сипва зехтина , добавя се наситнен лук и се задушава за 3 - 4 минути при периодично разбъркване. Добавят се картофите и се оставят за кратко при разбъркване, добавят се и тиквените кубчета. Оставят се за 1 - 2 минути при разбъркване.
Налива се бульонът , посолява се със сол, смлян черен пипер и настъргано индийско орехче. Похлупва се с капак и се оставя на умерен котлон за около 25 - 30 минути  при периодично разбъркване, или докато картофите напълно омекнат. Последните 5 минути се вари без капак.
Сваля се от котлона и се пасира до гладкост. Добавя се кубче масло за аромат, разбърква се докато се стопи.
Поднася се с наситнен магданоз и по избор крутони.
ВаняМитова https://receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0/%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BC-%D1%81%D1%83%D0%BF%D0%B0-%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%BE-%D0%BA%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D1%84%D0%B





Коментари

Популярни публикации