ПОЛЕНТА КРЕКЕРИ

100 г - полента , или грис за качамак
100 г - суров сусам
250 мл - зеленчуков бульон
1 с . л - винен оцет
2 с . л - универсално бяло брашно
4 с . л - олио
1/2 ч . л - куркума на прах
1 ч . л - силно люто пеперончино , или кайенски пипер
2 ч . л - сол
1 ч . л - червен пипер
1 ч . л - смлян черен пипер
Фурна - 80 градуса, максимум до 100 градуса
Плоска тава за печене.
Два листа хартия за печене, леко намаслени със спрей.
В купа се смесва качамака и сусамът. Залива се с охладен бульон и се оставя за 2 часа.
В купа се смесва качамака и сусамът. Залива се с охладен бульон и се оставя за 2 часа.
След необходимото време към него се прибавя оцетът и се смила в блендер.
Добавя се брашното, олиото и всички подправки. Разбърква се до хомогенна смес.
Намасляват се два листа хартия за печене с малко олио с ръка. Може да се ползва и маслен спрей. Изсипва се сместа по средата на единия лист и се покрива с другия лист хартия. С точилка се разточва на тъничка кора около 2-3 мм. Заедно с хартията се премества в тавата за печене. Маха се горната хартия. С остър нож или резец се нарязват във форма крекери.
Изсушават се на 80 максимум до 100 градуса продължително време, докато станат хрупкави.
http://yoli-www.blogspot.com/
Намасляват се два листа хартия за печене с малко олио с ръка. Може да се ползва и маслен спрей. Изсипва се сместа по средата на единия лист и се покрива с другия лист хартия. С точилка се разточва на тъничка кора около 2-3 мм. Заедно с хартията се премества в тавата за печене. Маха се горната хартия. С остър нож или резец се нарязват във форма крекери.
Изсушават се на 80 максимум до 100 градуса продължително време, докато станат хрупкави.
http://yoli-www.blogspot.com/
Коментари