ЕМПАНАДАС ОТ БУТЕРТЕСТО

Емпанадас с Бутер Тесто

300 т - телешка кайма
1 с. л -зехтин  Екстра Възджин
1 -зелени чушки
2 бр - яйца , твърдо сварени
1 ч . л -червен пипер
1 ч.л -канела  прах
1/2 ч. л - кайенски пипер
1 чм . л - смлян кимион
1/2 ч . л - сол  на люспи
1/2 ч . л - смлян черен пипер
200 мл - телешки бульон
1/2  ч. ч - зелени маслини ситно нарязани
1 с . л - стафиди
50 г - разтопено масло
около 2 до 3 пакета бутертесто
1  - яйце  за намазване

Фурна - 180 градуса;
Две плоски тави, покрити с хартия за печене.
1. Яйцата се сваряват за 10-12 минути. Обелват се и се охлаждат до стайна температура.
2. В дълбок тиган се загрява зехтинът, добавя се наситнен лук, задушава се за 1 - 2 минути да омекне и се добавя зелената чушка, нарязана на ситно, добавя се и каймата, разбърква се, докато стане на трохи. 
След това се добавят и всички подправки и се готви за още 1 - 2 минути.
Залива се с бульон /около 200 мл/ и се оставя на умерен котлон към слаб, докато напълно се абсорбира течността. 
Сваля се от котлона и се добавят стафидите, маслините и нарязаните на малки кубчета яйца. Посолява се със сол и прясно смлян черен пипер. Охлажда се напълно.
3. Бутертестото се отваря ,  поръсва се с малко брашно и леко се разточва с точилка
С голяма форма около 12 см се изрязват кръгове, общо 16-18 бр. 
Във всеки кръг се поставя по 1 с.л. от напълно охладената плънка.  
Крайчето на тестото се намазва леко с вода, прехвърля се тестото и се запечатва с пръсти или се ползва вилица.
Емпанадите се намазват с разтопено масло, оставят се на студено, докато загрее фурната.
Пече се на 180 градуса за около 20-25 минути.
https://www.bonappetit.com/recipe/argentinian-beef-empanadas
Количеството в рецептата е много - за около 18 бр. емпанади. Може да се раздели наполовина.

Емпанади с телешка кайма и зелени маслини



Коментари

Популярни публикации