ПРЕДЯСТИЕ С ПРОШУТО

Италианско Предястие с Прошуто

270 г - лист размразено бутер тесто
300 г - рикота
100 - заквасена сметана
50 г - пармезан
100 г - прошуто крудо
2 бр - тиквички .
сол
смлян черен пипер
сусам

Фурна 180 градуса
Тавичка - диаметър 22 см
Тиквичките се нарязват на тънки и широки ленти. Може да се ползва зеленчукова белачка.
В купа се смесват рикотата, сметаната, пармезанът, добавя се солта и черен пипер, разбъркват се.
Формата за печене се покрива с хартия.
Разтваря се тестото и се оформя по дъното на тавичката, като се направи борд.
На дъното се изсипва сместа с рикотата. 
В кръг се подреждат тиквичките, следва кръг от прошуто и така, докато се стигне до центъра, а там се поставя една розичка от прошуто.
Подгъват се краищата на тестото навътре, оформя се с пръсти като пръстен и се поръсва със сусам.
Пече се в затоплена фурна на  180 градуса за около 15/20 минути.
Сервира се леко охладена.
http://buonafurcettaivana.blogspot.com/





Коментари

Популярни публикации