ИТАЛИАНСКИ КАНТУЧИНИ С БАДЕМИ

3 - яйца L.
400 г - универсално бяло брашно
200 г - цели обелени бадеми
2 равни ч . л - бакпулвер
щипка - сода бикарбонат
150 г - кристална захар
щипка - сол
1 ч. л - екстракт ванилия
1 с. л - прясно мляко
1 с . л - ликьор Амарето
Фурна - 170 градуса
Плоска тава покрита с хартия за печене.
Бадемите се заливат с вряща вода, покриват се и се оставят за 15 - 20 минути.
След това се отцеждат и много лесно се обелват.
Подреждат се върху хартия за печене и се оставят за няколко часа на стайна температура или 1 нощ да се изсушат.
Яйцата и захарта се разбиват до плътен крем .
Яйцата и захарта се разбиват до плътен крем .
Добавя се ликьора, прясното мляко и ванилията.
През сито се прибавя брашното, содата, бакпулвера и солта и отново се разбива, докато се приеме.
През сито се прибавя брашното, содата, бакпулвера и солта и отново се разбива, докато се приеме.
Накрая се добавят бадемите и се разбърква с лъжица, докато добре се разпределят в тестото. Разбъркването е трудно, тестото е много тежко и силно лепи по ръката, но с малко усилие се получава.
Застила се плоска тава, примерно от фурната, с хартия за печене.
Тестото се изважда от миксера и се поставя върху добре набрашнен плот.
Застила се плоска тава, примерно от фурната, с хартия за печене.
Тестото се изважда от миксера и се поставя върху добре набрашнен плот.
Дели се на две части.
С добре набрашнени ръце, или намокрени с вода, се оформят два рула с дължина 23 - 25 см и ширина около 3 - 4 см. Прехвърлят се в тавата с разстояние повече от 5 см помежду им.
Пече се в затоплена фурна на 170 градуса около 30 - 35 минути.
Пече се в затоплена фурна на 170 градуса около 30 - 35 минути.
След като са готови кантучините се оставят за 10 минути в тавата, а след това се прехвърлят върху решетка, да се охладят напълно. Студени се нарязват с много остър назъбен нож на 2 см дебелина по диагонал.
Филийките се връщат в тавата като се поставят в легнало положение, една до друга.
Филийките се връщат в тавата като се поставят в легнало положение, една до друга.
Запичат се отново в затоплена фурна на 170 градуса за около 5 минути, да се изсушат напълно. За да са още по хрупкави може да се обърнат и отново да се запекат за 5 минути.
След като са напълно готови и охладени може едно им крайче да се потопи в разтопен шоколад, получава се разкошна комбинация.
След като са напълно готови и охладени може едно им крайче да се потопи в разтопен шоколад, получава се разкошна комбинация.
Коментари