ИТАЛИАНСКИ КАНТУЧИНИ С БАДЕМИ

Италиански бишкоти с бадеми

3 - яйца L.
400 г - универсално бяло брашно
200 г - цели обелени бадеми
2 равни ч . л - бакпулвер
щипка - сода бикарбонат
150 г - кристална захар
щипка - сол
1 ч. л - екстракт ванилия
1 с. л - прясно мляко
1 с . л - ликьор Амарето

Фурна - 170 градуса
Плоска тава покрита с хартия за печене.
Бадемите се заливат с вряща вода, покриват се и се оставят за 15 - 20 минути. 
След това се отцеждат и много лесно се обелват. 
Подреждат се върху хартия за печене и се оставят за няколко часа на стайна температура или 1 нощ да се изсушат.
Яйцата и захарта се разбиват до плътен крем . 
Добавя се  ликьора, прясното мляко и ванилията.
През сито се прибавя  брашното, содата, бакпулвера и солта и отново се разбива,  докато се приеме. 
Накрая се  добавят  бадемите и се разбърква с лъжица,  докато добре се разпределят в тестото. Разбъркването е трудно, тестото е много тежко и силно лепи по ръката, но с малко усилие се получава.
Застила се плоска тава, примерно от фурната, с хартия за печене.

Тестото се изважда от миксера и се поставя върху добре набрашнен плот.  
Дели се на две части. 
С добре набрашнени ръце, или намокрени с вода,  се оформят два  рула  с дължина  23 - 25 см и ширина около 3  - 4  см. Прехвърлят се в тавата с разстояние повече от 5 см помежду им.
Пече се в затоплена фурна на 170 градуса около 30  - 35 минути.

Италиански бишкоти с бадеми

След като са готови кантучините се оставят за 10 минути в тавата, а след това се прехвърлят върху решетка, да се охладят напълно. Студени се нарязват с много остър назъбен нож  на 2 см дебелина по диагонал.
Филийките се връщат в тавата като се поставят   в легнало положение, една до друга. 
Запичат се отново в  затоплена фурна на 170 градуса за около 5 минути, да се изсушат напълно. За да са още по хрупкави може да се обърнат и отново да се запекат за 5 минути.
След като са напълно готови и охладени може едно им крайче да се потопи в разтопен  шоколад, получава се разкошна комбинация.























Коментари

Популярни публикации