КОКОСОВО БЛОКЧЕ БАУНТИ
85 г - кристална захар
50 г - масло
200 мл - сметана 30 %
2 ч . л - екстракт ванилия
200 г - кокосови стърготини
и още
150 г - черен шоколад
30 г - бял шоколад
В тенджера с дебело дъно се загрява маслото, сметаната и захарта.
50 г - масло
200 мл - сметана 30 %
2 ч . л - екстракт ванилия
200 г - кокосови стърготини
и още
150 г - черен шоколад
30 г - бял шоколад
В тенджера с дебело дъно се загрява маслото, сметаната и захарта.
Разбърква се докато се стопи захарта.
Изсипват се кокосовите стърготини, ванилията и се разбърква добре. Сваля се от котлона и се охлажда.
Покрива се голяма дъска за рязане с алуминиево фолио, или стреч фолио.
Покрива се голяма дъска за рязане с алуминиево фолио, или стреч фолио.
Отгоре се изсипва кокосовата маса и с ръце се оформя правоъгълна плочка с височина 2 см. Дъската се оставя в хладилник за повече от 2 часа.
Охладеното кокосово блокче се нарязва с приблизителни размери 7/ 2.5 см.
На водна баня в отделни купички се стопят и двата вида шоколад .
Върху всяко кокосово блокче е изсипва по 1 ч . л. от черния шоколад. Разпределя се равномерно навсякъде с четка.
Охладеното кокосово блокче се нарязва с приблизителни размери 7/ 2.5 см.
На водна баня в отделни купички се стопят и двата вида шоколад .
Върху всяко кокосово блокче е изсипва по 1 ч . л. от черния шоколад. Разпределя се равномерно навсякъде с четка.
Може и всяко блокче да се потопи в шоколад, но в такъв случай количеството на шоколада трябва да се увеличи поне два пъти.
Оставя се да се стегне шоколада на стайна температура.
Оставя се да се стегне шоколада на стайна температура.
С белия шоколад се декорира всяко блокче . Оставя се да засъхне.
http://yoli-www.blogspot.com/
Не ми хареса поставянето на шоколада с четка, не стоеше добре, затова си разтопих още 150 г шоколадов кувертюр и потопих всяко блокче.
http://yoli-www.blogspot.com/
Не ми хареса поставянето на шоколада с четка, не стоеше добре, затова си разтопих още 150 г шоколадов кувертюр и потопих всяко блокче.
Коментари