ЛЕСНА ТУРШИЯ " ЗЛАТАНОВА"

Лесна туршия Златанова (със зеленчуци по избор)

2.5 кг - червени здрави  камби
около 2 кг - карфиол
около 1/2 кг - моркови
1 средна голяма глава и листа - кервиз
1 глава средна големина - чесън
зърна черен пипер
СУРОВА МАРИНАТА
300 мл - олио
600 мл - винен оцет
200 г - сол
600 г - кристална захар
20 таблетки - счукан на прах аспирин

Зеленчуците се почистват, нарязват на средно големи парчета и се поставят в голям съд.
Заливат се с маринатата, която не се кипва, тя е сурова.
Оставят се така за 24 часа, като се разбърква колкото се може по-често.
След това се пълнят в буркани, долива се от маринатата, затваря се с капачки и така се оставя за цяла зима, ако не ѝ устоите да не я изядете.

Коментари

Популярни публикации