КАТИНО МЕЗЕ



400 - 500 г - крехко свинско месо
2 глави - лук
250 г - гъби печурки
1 ч. л - червен пипер
1 ч . - смлян черен пипер
сол - на вкус
1 - печена  червена чушка
1/2 каф. ч - олио
магданоз
лимонов сок
кашкавал за поръска

Месото се почиства, ако има жилки, и се нарязва на хапки.
В дълбока тенджера се загрява мазнината, поставят се хапките  месо и се готви докато образуват приятна златиста коричка,   при периодично разбъркване.
Добавят се почистените от пънчето гъби нарязани на филийки, наситнен лук и по избор наситнена печена пиперка. Посолява се и се поръсва с червен пипер.
Добавя се вода, колкото да покрие продуктите, и се готви на тих огън, докато вода изври и остане на мазнина. Когато е готово, се прехвърля порционно в гювечета, покапва се с капки лимонов сок, покрива се с настърган кашкавал, и се запича, докато се получи хубава златиста коричка.
Сервира се горещо с наситнен магданоз.

Катино Мезе в Гювече


Коментари

Популярни публикации