БУТЕР КРАВАЙЧЕТА С КОНФИТЮР ОТ СУШЕНИ ПЛОДОВЕ

Кравайчета с конфитюр от сушени плодове

400 г -  меко, на стайна температура  бутер тесто

КОНФИТЮР ОТ СУШЕНИ ПЛОДОВЕ
80 г - тъмни стафиди
80 г - червени боровинки
50 - ябълка - нарязана на ситно
30 г - масло  на стайна температура
30 г - захаросани портокалови корички
30 г - накълцани бадеми
настъргана кора от 1 лимон
1 ч . л - канела на прах
1/4 ч . л - настъргано индийско орехче
60 г - кафява захар
60 мл - коняк
ГЛАЗУРА
6 с . л - пудра захар
3 с . л - прясно мляко
2 ч . л - маково семе .

1. Започва се с приготвянето на конфитюра. 
В буркан се смесват сушените плодове, нарязани на ситно с ябълката, бадемите, портокаловите корички, маслото, захарта и подправките. Разбърква се много добре и се залива с коняка. Прибира се на хладно и тъмно място. 
След един ден се разбърква, разтриса се буркана и се оставя да преседи 2 седмици в хладилник, преди да се ползва. След това време се е получил уникално вкусен домашен свеж конфитюр от плодовете.
2. Бутер тестото, противно на правилата, в тази рецепта се оставя да бъде със стайна температура и да е сравнително меко. Така по-лесно се залепват крайчетата на бисквитката и се избягва разлистването му, което в случая е нежелателно.

Тестото леко се разточва с точилка. Нарязва се на ленти, примерно 12/5 см. 
По средата на лентата и по дължина се слага от конфитюра около 1 ч.л.
 С пръсти се прищипват крайчетата и се затварят двата края. 
С длани се разточва на пуричка и малко да се издължи. Завива се на кравайче, притискат се двата края (бисквитката може и да се завие само във формата на подкова). 
Поставят се в тава покрита с хартия.
Пече се на 200 градуса за около 20-25 минути.
Охлаждат се.
ГЛАЗУРА
За глазурата се разбъркват всички съставки. 
Може да се увеличи или намали прясното мляко в зависимост от желаната гъстота. Поръсва се през вилица върху всяко кравайче и се оставя да засъхне на стайна температура.
http://yoli-www.blogspot.com/

Кравайчета с конфитюр от сушени плодове



Коментари

Популярни публикации