КАРТОФЕНИ МЕДАЛЬОНИ С ГЪБИ И ПРОВОЛОНЕ



800 г - картофи
300 г - гъби Печурки
200 г - бяло обикновено брашно
50 г - настърган пармезан
100 г -  сирене Проволоне
1 - яйце L
1 скилида пресован -  чесън
смлян черен пипер
сол
зехтин Екстра  Върджин
2 - 3 стръка наситнен - магданоз

Картофите се сваряват до готовност. Охлаждат се и се обелват. Оставят се настрана.
В тиган с 2 с . л. зехтин се запържват гъбите нарязани на филийки и пресован чесън,  поръсват се  със сол и черен пипер. Готвят се под капак за около 10  -12 минути. Свалят се от котлона и се поръсват с наситнен магданоз.
В купа се смачкват сварените картофи с вилица и се прибавя брашното, ако е прекалено суха сместа се добавят 1 до 2 с . л . вода, настърган пармезан, яйцето, посолява се със сол и смлян черен пипер, и се разбърква до получавене на топка тесто.
Тестото се прехвърля върху работен плот поръсен с повечко брашно и се разточва с помощта на точилка на правоъгълник , с дебелина около 1/2 см. С кръгла форма, като всеки път формата се потопява в малко брашно, се изразвят кръгове около 8 -10 см. Подреждат се в тава застлана с хартия за печене. Във всяко кръгче се поставя по 1 с . л.  гъби и се  поставя кръгче проволоне. Затваря се с друго картофено кръгче, да се образува едно цяло, медальон. С пръсти отстрани се запечатват, леко се притискат.
Загряват се  2 - 3 с . л зехтин в  незалепващ тиган. Постявят се мадальоните и се запичат на страна по 5 минути.
Изваждат се и се сервират с топка заквасена сметана,  като лека вечеря или като предястие със салата.
https://blog.giallozafferano.it/studentiaifornelli/



Коментари

Популярни публикации