КАРТОФЕНИ МЕДАЛЬОНИ С ГЪБИ И ПРОВОЛОНЕ

800 г - картофи
300 г - гъби Печурки200 г - бяло обикновено брашно
50 г - настърган пармезан
100 г - сирене Проволоне
1 - яйце L
1 скилида пресован - чесън
смлян черен пипер
сол
зехтин Екстра Върджин
2 - 3 стръка наситнен - магданоз
Картофите се сваряват до готовност. Охлаждат се и се обелват. Оставят се настрана.
В тиган с 2 с . л. зехтин се запържват гъбите нарязани на филийки и пресован чесън, поръсват се със сол и черен пипер. Готвят се под капак за около 10 -12 минути. Свалят се от котлона и се поръсват с наситнен магданоз.
В купа се смачкват сварените картофи с вилица и се прибавя брашното, ако е прекалено суха сместа се добавят 1 до 2 с . л . вода, настърган пармезан, яйцето, посолява се със сол и смлян черен пипер, и се разбърква до получавене на топка тесто.
Тестото се прехвърля върху работен плот поръсен с повечко брашно и се разточва с помощта на точилка на правоъгълник , с дебелина около 1/2 см. С кръгла форма, като всеки път формата се потопява в малко брашно, се изразвят кръгове около 8 -10 см. Подреждат се в тава застлана с хартия за печене. Във всяко кръгче се поставя по 1 с . л. гъби и се поставя кръгче проволоне. Затваря се с друго картофено кръгче, да се образува едно цяло, медальон. С пръсти отстрани се запечатват, леко се притискат.
Загряват се 2 - 3 с . л зехтин в незалепващ тиган. Постявят се мадальоните и се запичат на страна по 5 минути.
Изваждат се и се сервират с топка заквасена сметана, като лека вечеря или като предястие със салата.
https://blog.giallozafferano.it/studentiaifornelli/
Коментари