АНГЛИЙСКИ БРЪНЧ В БУТЕР ТЕСТО

Брънч с яйца и шунка в бутертесто

500  г - размразено бутер тесто
230 г - суха шунка
7 +1 - яйца
3 с . л - наситнен зелен лук
2 с . л - настърган пармезан
сол
червен пипер
смлян черен пипер
лют червен пипер по желание
ЗА НАМАЗВАНЕ НА ТЕСТОТО
1 - яйце
1 с . л - сметана 22 %  или прясно мляко
60 г - настърган пармезан  за поръсване

Фурна - 200-220 градуса
Форма за пай с диаметър около 23 см.
На леко набрашнен плот се разточва единият лист от размразеното бутертесто, колкото е диаметърът на тавичката. Ако залепва тестото, се набрашнява леко и точилката. Ако започне да се разкъсва по време на точенето, това не е проблем. С помощта на точилката се прехвърля във формата и с пръсти се оформя борд, а това, което остава извън формата, не се маха все още.
Половината от парчетата шунка, които са нарязани на тънки филии, се нареждат, като се застъпват едно върху друго. Поръсва се със зелен лук, пармезан, малко сол и пресен смлян черен пипер, червен пипер, а по желание може да се добави и лют червен пипер.

Брънч с яйца и шунка в бутертесто 

Счукват се едно по едно 7 бр. яйца и се поставят цели едно до друго . Всеки жълтък внимателно и леко се набожда веднъж с вилица, но се внимава да не се разлее. Между жълтъците се поставят внимателно и останалите парчета шунка.
Разточва се и другото тесто и се похлупва, като с леко набрашнени пръсти се оформя борд и се залепя с долното тесто. Минава се по края с вилица и леко се смачква, за да залепнат едно с друго. Излишното тесто се отрязва с остър нож. 
От остатъците на тестото, които се разточват леко, може да се изрежат фигури, които ще се залепят отгоре.

Брънч с яйца и шунка в бутертесто 

Разбива се последното яйце с 1 до 2 с.л. сметана и с четка отгоре  се намазва . Залепят фигурките, които също се намазват с яйце. Ръси се пармезан.
Пече се на 200-220 градуса за около 35-40 минути.
Охлажда се до 15 минути във формата и се реже на триъгълни парчета.
Пече на силните градуси, както е указано в рецептата, но накрая на печенето е добре да се включи фурната само на долен реотан и така да завърши.

Брънч с яйца и шунка в бутертесто



Коментари

Популярни публикации