ЯГОДОВА ЛИМОНАДА

4 с . л - кристална захар , или по - малко, въпрос на вкус
изцеден лимонов сок от 2 лимона.
500 мл - газирана вода
Ягодите се измиват под вода и се отстраняват дръжките.
Изцежда се сокът на лимоните.
Ягодите, захарта и лимоновия сок се пасиран с пасатор или кухненски робот до хомогенна смес.
Към получената ягодова каша се налива газираната вода, разбърква се.
Ягодите, захарта и лимоновия сок се пасиран с пасатор или кухненски робот до хомогенна смес.
Към получената ягодова каша се налива газираната вода, разбърква се.
Добавят се кубчета лед.
Лимонадата е готова за сервиране.
Захарта посочена в рецептата, според мен е прекалено много.
Лимонадата е готова за сервиране.
Захарта посочена в рецептата, според мен е прекалено много.
Втората доза, която приготвих е само с 1 с.л. захар и е достатъчно, но е въпрос на вкус.
Коментари