ОРИГИНАЛНА РЕЦЕПТА ЗА ТАЛИАТЕЛИ КАРБОНАРА
прясно смлян - черен пипер
2 малки главички - лук
60 мл - зехтин Екстра Върджин
200 г . заквасена сметана
2 - жълтъка
100 - 150 г - настърган пармезан
300 г - бекон
босилек
сол
Беконът се нарязва на дребно, като предварително се отстранява кожичката му и се задушава в тиган без мазнина на умерен котлон.
Прибавя се лук, нарязан на тънки филийки.
Оставя се хубаво да се зачервят и да омекнат за около 7-8 минути.
Оставя се хубаво да се зачервят и да омекнат за около 7-8 минути.
Прибавя се заквасената сметана и се разбърква за около 3-4 минути, докато смени цвета си от бял на приятно жълт.
Добавят се жълтъците, леко разбити предварително, при непрекъснато разбъркване за около 2-3 минути, колкото да коагулират.
Добавят се жълтъците, леко разбити предварително, при непрекъснато разбъркване за около 2-3 минути, колкото да коагулират.
Поръсват се с прясно смлян черен пипер.
Междувременно в тенджера с вода, сол и 2 с.л. зехтин се сваряват талиателите за определеното време по посочените инструкции.
Готовите талиатели се изцеждат и се заливат със сос.
Междувременно в тенджера с вода, сол и 2 с.л. зехтин се сваряват талиателите за определеното време по посочените инструкции.
Готовите талиатели се изцеждат и се заливат със сос.
Коментари