МЛЕЧНА БАНИЦА

Млечна баница от моята кухня

2 - кори за баница шепи накъсани на парченца
10 - яйца L
1 литър - прясно мляко на стайна температура
8 - 9 с . л - кристална захар
1 прах - ванилия
около 30 - 40 г -масло

Фурна - 180 градуса;
Тава за печене - дълбока.
Двете  кори се нарязват или накъсват на парчета. Върху тях се поставят парченца масло. Запичат се във фурната до порозовяване, като се разбъркват, за да се изпекат равномерно. Изваждат се.
Яйцата се разбиват със захарта до хубаво разпенване с миксер. Добавя се прясното мляко и ванилията. Разбърква се.
Яйчената смес се излива върху изпечените корички.
Пече се на 180 градуса до хубаво зачервяване или докато баницата се отдели от стените на тавичката.
Охлажда се  и се нарязва на квадрати.



Коментари

Популярни публикации