ТУРСКИ МЕНEМЕН

3 пресни - домата
3 чушки - светлозелена Сиврия (1 да е силно люта)
шепа магданоз , едро нарязан
шепа джоджен едро нарязан, пресен
5 - 6 - яйца L
сол
зехтин
масло
В дълбок и широк тиган се загрява зехтин и 1 с.л. масло.
Прибавя се главата лук, накълцана на ситно и се задушава няколко минути до омекване.
Прибавят се месестата част на доматите, нарязани на кубчета и изчистени от семките.
Прибавят се месестата част на доматите, нарязани на кубчета и изчистени от семките.
Оставя се да ври няколко минути и се добавят чушките сиврия, нарязани на кубчета, и всичко се задушава.
Добавят се магданоз, джоджен и на умерен огън се оставя да се изпари водата.
Добавят се магданоз, джоджен и на умерен огън се оставя да се изпари водата.
С лъжица се размества плънката и се добавят цели 5-6 яйца и се изпържват до готовност.
https://www.24kitchen.bg/chefs/maksut-ashkar
PS: Традиционна турска сутрешна закуска. Поднася се така; както съм я показала на снимката, в тиган и се яде със залък хляб в ръка.
Спокойно може да бъде поднесено това ястие и за вечеря. Близко е до нашия миш-маш, но сирене в него няма и не се слага по оригиналната рецепта.
https://www.24kitchen.bg/chefs/maksut-ashkar
PS: Традиционна турска сутрешна закуска. Поднася се така; както съм я показала на снимката, в тиган и се яде със залък хляб в ръка.
Спокойно може да бъде поднесено това ястие и за вечеря. Близко е до нашия миш-маш, но сирене в него няма и не се слага по оригиналната рецепта.
Коментари