MELANZANE ALLA PARMIGIANA - ПАТЛАДЖАНИ ПАРМИДЖАНА -

Патладжани пармиджана (Melanzane alla Parmigiana)

СОС МАРИНАРА
700 мл - гъст доматен сос
1 глава следен размер - лук
3 скилиди - чесън
2 ч. л -. сух риган
4 с . л - зехтин  Екстра Върджин
1 ч. л - сол
1 ч. л -  лют чили  пипер
1/2 ч. ч - вода
ПАТЛАДЖАНИ
1 голям - патладжан
2 - яйца
1/2 връзка - пресен боселек
1/2 ч. ч .- универсално  брашно
125 г - моцарела
1 ч. л - смлян черен пипер
30 г - настърган пармезан
зехтин за пържене

СОС МАРИНАРА
В по-дълбока тенджера се загрява зехтин на средна температура. Наситненият лук се добавя и задушава, докато омекне. Добавя се настърган на ренде чесън и се оставя за няколко минути, като се разбърква. Добавя се риган, дом. сос, солта, черен пипер и водата. Оставя се да къкри за около 20 минути на умерен котлон, като периодично се разбърква. След това време се сваля от огъня и се оставя настрана.
ПАТЛАДЖАН
В купа се счупват яйцата, добавя се черен пипер, сол, босилек накъсан на едро, настърган на ситно ренде пармезан. Разбърква се с вилица.
Патладжанът се почиства и с белачката се обелва на ивици, така че да остане и кора. Нарязва се на филии около 1/2 см., потопява се в брашно, в яйчената смес.
Изпържва на 180 градуса  в зехтин,  до златисто. Оставя се върху домакинска хартия да се изцеди от излишната мазнина.
Моцарелата, може и пушена, се нарязва на филии.
Върху готовия патладжан се поставят по две филии моцарела, по два цели листа босилек и се захлупва с друг изпържен патладжан. Така се подреждат в тава, покрита с хартия за печене, и се запичат във фурна на 200 градуса само за 7 минути.
Изваждат се от фурната, в чиния се поставя по 2 с.л. от Маринарата, а върху нея се поставя патладжан. Гарнира се с листо от босилек.
://www.recipe30.com/


Патладжани пармиджана (Melanzane alla Parmigiana)



Коментари

Популярни публикации