ФРОЛИНИ С БАДЕМИ


170 г - универсално брашно
100 г - бадемово брашно
1 ч. л - бурбонска ванилия
1 - яйце L
120 г - студено масло на кубчета
90 г - пудра захар
щипка- сол
50 г - цели сурови бланширани бадеми

Бадемите се изсипват във вряща вода, похлупват се и се оставят за 15 минути. 
След това се изцеждат и много лесно се обелват. 
Подсушават се в домакинска хартия.


В купа се смесва бадемовото брашно, захарта и солта. Разбърква се с телена бъркалка. 
Добавя се и универсалното брашно и отново се разбърква и се прибавя студеното масло на кубчета. С ръчен блендер или вилица или с пръстите на ръката се довежда до трохи. Добавя се цялото яйце, ванилията  и бързо се омесва тесто, ако е прекалено сухо и е трудно да се оформи се добавя чаена лъжичка студена вода. 
Омесва се и се добавят целите бадеми, разпределят се,  като отново се премесва. 
Оформя се на цилиндър с широчина около 5 см, завива се във фолио и се оставя в хладилник,  за повече от 4 часа или във фризер за 1 час. Тестото трябва да е много добре охладено , до твърдо, затова тази бисквита може да се подготви от предния ден.
Охладеното тесто се нарязва с плосък и широк нож на дискове около 1/2 см. 
Може леко да се оформи с ръка на по правилни кръгчета, или да се дооформи с метален резец, както и направих.
Подреждат се в тава застлана с хартия за печене и отново се охлаждат , докато фурната се сгорещи до 175 градуса.
Пече се на 175 - 180 градуса за около 12-15 минути.
Охлаждат се в самата тава и след това се прехвърлят върху решетка.
https://blog.giallozafferano.it/profumodivanigliadipaola/






Коментари

Популярни публикации