АВСТРИЙСКИ КОЛЕДНИ СЛАДКИ - АНГЕЛСКИ ОЧИ - THUMBPRINT COOKIES
100 г - сладко от ягоди, ползвала съм домашно сладко от горски ягоди, те са изключително малки плодовете и са много подходящи
400 г - универсално брашно
1 ч. л - ванилена захар
2 - яйчени жълтъка
100 г - кристална захар
200 г - масло на стайна температура
около 100 г - бадемово брашно за овалване
Фурна - 175 градуса
Плоска тава покрита с хартия за печене
Жълтъците , захарта и ванилената захар се разбъркват много хубаво с вилица в купа.
400 г - универсално брашно
1 ч. л - ванилена захар
2 - яйчени жълтъка
100 г - кристална захар
200 г - масло на стайна температура
около 100 г - бадемово брашно за овалване
Фурна - 175 градуса
Плоска тава покрита с хартия за печене
Жълтъците , захарта и ванилената захар се разбъркват много хубаво с вилица в купа.
Добавя се брашното , а отгоре маслото на кубчета.
Замесва се меко тесто.
Завива се във фолио и се оставя за 2 часа в хладилник.
От охладеното тесто може да се загребва с лъжичка или с ръка дребни парчета, които се измерват на кантарче за да имат равна големина, около 20 г всяко .
Между дланите бързо се оформя топче и се овалва в бадемовото брашно.
От охладеното тесто може да се загребва с лъжичка или с ръка дребни парчета, които се измерват на кантарче за да имат равна големина, около 20 г всяко .
Между дланите бързо се оформя топче и се овалва в бадемовото брашно.
С показалец се натиска по средата да се образува вдлъбнатина.
Подреждат се в тавата с малко разстояние едни от други.
Пече се в затоплена фурна на 175 градуса за около 12 минути, бисквитата трябва да остане бяла.
Изваждат се от фурната и се оставят да се охладят напълно.
След като са охладени вдлъбнатината се запълва със сладко от дребни плодове.
Отстрани всяка сладка леко се напудря с пудра захар.
https://ladyzone.bg/recepti/avstrijski-koledni-sladki-angelski-ochi.html
Подреждат се в тавата с малко разстояние едни от други.
Пече се в затоплена фурна на 175 градуса за около 12 минути, бисквитата трябва да остане бяла.
Изваждат се от фурната и се оставят да се охладят напълно.
След като са охладени вдлъбнатината се запълва със сладко от дребни плодове.
Отстрани всяка сладка леко се напудря с пудра захар.
https://ladyzone.bg/recepti/avstrijski-koledni-sladki-angelski-ochi.html

Коментари