КОЛЕДЕН АРЖЕНТИНСКИ КЕЙК СЪС СУШЕНИ СИНИ СЛИВИ - PLUM CAKE DE NAVIDAD
125 г - кристална захар
1 ч. л - екстракт ванилия
2 - яйца L на стайна температура
210 г - универсално брашно
2 ч . л - бакпулвер
щипка - сол
2 с . л - прясно мляко
30 г - кандирани портокалови и лимонови корички
30 г - сухи сини сливи нарязани на дребно
В купа с миксер се разбива маслото за 2 минути.
Прибавя се захарта и ванилията и се разбива до пухкав крем .
Прибавят се едно по едно яйцата , като след всяко добре се разбива, докато се приеме от сместа. Постепенно се включва пресятото брашно с бакпулвера, млякото и щипката сол.
Разбива се на ниска скорост на миксера само докато се приеме.
Кандираните плодове и нарязаните сини сливи се посипват с малко брашно, изтръскват се, за да падне излишното брашното и се добавят, като се разбърква с шпатула, за да се разпределят равномерно.
Кейковото тесто се изсипва във форма покрита с хартия за печене и намаслени стени - 26-27/12 - 13 см.
Пече се в затоплена фурна на 175 градуса за около 40 - 45 минути или до суха клечка поставена в средата на кейка.
Изважда се от фурната и се оставя за 10 - 15 минути да се охлади и след това се поставя върху решетка.
По избор може малко да се посипа с пудра захар.
http://saboreandoencolores.com/2014/12/plum-cake-de-navidad/
Кандираните плодове и нарязаните сини сливи се посипват с малко брашно, изтръскват се, за да падне излишното брашното и се добавят, като се разбърква с шпатула, за да се разпределят равномерно.
Кейковото тесто се изсипва във форма покрита с хартия за печене и намаслени стени - 26-27/12 - 13 см.
Изважда се от фурната и се оставя за 10 - 15 минути да се охлади и след това се поставя върху решетка.
По избор може малко да се посипа с пудра захар.
http://saboreandoencolores.com/2014/12/plum-cake-de-navidad/
Коментари