ВАНИЛОВА - БАДЕМОВА БИСКВИТКА - VANILLEKIPFERL-BACKBLECH




100 г - масло на стайна температура
60 г - кристална захар
1 - яйце M, стайна температура
1 ч. л - бурбонска ванилова захар
95 г - универсално бяло брашно
30 г - бадемово брашно

Фурна 160 градуса.

В купа с миксер се разбива маслото, добавя се захарта и бурбонската ванилова захар и се разбива за около 3 - 4 минути. 
Прибавя се яйцето и отново се разбива докато се приеме.
В купа се разбърква брашното и бадемовото брашно и се добавя  на три части при разбиване на ниска скорост на миксера. 
Оформя се много лепкаво тесто, което с ръка не може да се работи. Брашно повече не се добавя.


Тези ванилови бисквити се приготвят в специална форма, ще я покажа в галерията от снимки, като се загребва с плоска шпатула, шайбър, и се размазва тестото върху формата, която има малки гнезда. Така приготвената форма се поставя в загрята фурна на 160 градуса и се пече, само докато се получи приятен загар по страните на бисквитата и веднага се изваждат, за не повече от 7 - 8 минути.
Оставят се за 5 минути във формата и с почукване върху плот се изваждат бисквитите, те веднага  падат.
Подреждат се много внимателно една до друга, те са силно чупливи,  докато са топли и се поръсват обилно с пудра захар. Оставят се да се охладят напълно.
Бисквитката се съхранява в затворена кутия и  има дълъг срок на годност.



Коментари

Популярни публикации