ВЕГАН ИТАЛИАНСКА САЛАТА


500 г - паста физули
1/2 гл. средна големина  - червен лук
100 г - зелени маслини нарязани на филийки
чери домати нарязани на половинки
1 - краставица
ДРЕСИНГ
50 мл - зехтин Екстра Върджин
изцеден лимонов сок
1 скилида- пресован чесън
2 ч . л - кленов сироп
2 ч  л - сухи италиански подправки
2 с . л - накъсан босилек
1/2 ч . л - сол
прясно смлян черен пипер - на вкус

Сварява се пастата според указанието на пакета. Отцежда се и се изсипва в дълбока купа.
Съставките за дресинга , за удобство се поставят в буркан и силно се разклащат.
Краствицата се обелва на "зебра", и с малка лъжичка се отстраняват семената. Нарязва се на шайби.
Лукът се нарязва на тънки филийки.
Към физулите се добавят нарязаните на филийки маслини, лук,  краставицата, доматите, залива се с дресинга и се разбърква добре.
Охлажда се за 30 минути.
Сервира се в дълбока чиния.
ps  сухите италиански подправки включват сухи риган, чесън, босилек, розмарин, градински чай, мащерка, магданоз,понякога и щипка канела.
https://healthiersteps.com/


Коментари

Популярни публикации