БРАУНИ С ЧЕРЕШИ
90 г - шоколад 65%- 70% какао
90 г - масло
2 - яйца L
120 г - захар Мусковадо
1 ч . л - екстракт ванилия
70 г - универсално брашно
щипка сол
около 20 - 24 бр - замразени черни череши
Фурна 175 градуса
Керамична форма леко намаслена с малко парче масло и покрита с хартия за печене, с размер 26/17 см.
В топилка за шоколад се слага маслото и шоколада на кубчета. Поставя се на слаб котлон и при периодично разбърква се оставя да се разтопи.
Черешите не се размразяват предварително, поставят се в купа и се посипват с няколко щипки брашно, или царевично нишесте, разбъркват се. Оставят се настрана до ползването им.
В купа се разбива яйцата, ванилията и захарта , докато увеличат двойно обема си. Внимателно се налива разтопеното масло с шоколада при разбиване на ниска скорост на миксера.
Над купата се пресява брашното с щипката сол и се разбърква внимателно, за да не спадне обема на сместа. Изсипва се във формата, заглажда се и се разхвърлят на случаен принцип черешите.
Пече се на 175 градуса за около 20 минути , или до суха клечка поставена по средата на сладкиша, не бива да се препича, за да не стане сух, а да остане приятно влажен.
Изважда се от фурната и се охлажда в самата форма, след това се нарязва на правоъгълни парчета.
https://mycandykitchen.blogspot.com/2014/05/cherry-brownies.html
Коментари