ПИКАНТНА РАЗЯДКА С РИКОТА


500 г - рикота
1 стрък - праз лук, бялата част
50 г .- запечени орехи
1 ч . л - пушен червен пипер
сол на вкус
1 суха люта чушка
1/2 ч . л - кайенски пипер
3 с . л - зехтин Екстра Върджин
1/2 ч . л - смлян черен пипер
2 стръка  - пресен зелен  лук


Орехите се запичат в сух тиган за кратко. Накълцват се на едро.
В купа се изсипва рикотата, зехтина, сол на вкус, червен пипер, кайенски пипер, черен пипер,  орехите и се разбърква до гладка смес.
На ситно се нарязва праз лук и се добавя.
За повече вкус в сух тиган се запечатва за кратко лютата червена чушка, наситнява се.
Млечната разядка се изсипва в купа за сервиране, отгоре се поръсва с лютата чушка и малко на ситно нарязан зелен лук. Охлажда се за кратко и се сервира с препечен хляб.
По идея на Петя Аргирова- https://www.uhaena.com/



Коментари

Популярни публикации