МИНЕСТРОНЕ В СЕЛСКИ СТИЛ - MINESTRONE POVERELLO
Много харесвам супи, всякакви супи и попаднах на тази рецепта Minestrone Poverello или в превод, поне яз така се опитвам да я преведа - "Бедно минестроне в селски стил" или приготвена супа с продукти, които ги има във всеки дом, съвсем обикновени продукти. Въпреки това, тази домашна зеленчукова супа , лесна за приготвяне, е богата на вкус и аромати и много подходяща за зимните студени вечери, когато ни се прииска нещо сгряващо и вкусно. Класическа супа от селските италиански традиции, евтина и бърза.
1 глава средна големина - лук нарязан на дребни кубчета
150 г - моркови нарязани на шайби
2 стръка - селъри нарязан на дребни шайби
250 - 300 г - картофи нарязани на едри кубчета
1.5 литра - вода
2 с . л - плътен доматен сос
1 стрък - свеж розмарин или 1/2 ч . л сух
4 - 5 с . л - зехтин Екстра Върджин
1 ч. л - сол
около 50 г - дребна паста
щипка-две - босилек
памезан за поръска
Всички зеленчуци се почистват и нарязват на кубчета, както е посочено по-горе в продуктите.
Поставят се в дълбока тенджера, без картофите, добавя се зехтин и се поставят на умерен котлон, да се задушават за около 3 - 4 минути при периодично разбъркване. Прибавят се картофите, разбъркват се, за да поемат от мазнината и се налива 1.5 литра гореща вода и двете супени лъжици плътен доматен сос. Посипва се със сол на вкус и щипка- две сух розмарин. Оставя се на умерен котлон да ври за около 20 - 25 минути, или докато омекнат напълно картофите. Накрая се прибавя и дребната паста, разбърква се и се оставя да се свари по указанието на пакета. Ако се прецени , че течността не е достатъчна се добавя още малко гореща вода.
Сваля се от котлона и се добавя щипка-две босилек.
Всяка порция се подправя с пармезан.
https://www.fattoincasadabenedetta.it/
Коментари