МАКОВІЕ БЛИНЧИКИ - ПАЛАЧИНКИ С МАКОВО СЕМЕ


Предлагам рецепта от руската кухня, която аз много уважавам. Имам няколко рецепти с прекрасен резултат, така и тази съвсем обикновена рецепта, а  с толкова много вкус и свежест. Палачинките са красиви на външен вид , маковото семе придава особено приятен вкус , а плънката от извара и лимонова кора придава свежест.

ЗА ПАЛАЧИНКИТЕ
750 мл - прясно мляко
2 -  яйца L
1/4 ч . л - сол
300 г - универсално брашно
2  с. л - олио
2 с . л - маково семе
ИЗВАРЕН КРЕМ
500 г - извара
настъргана кора от 1 голям лимон
3 с . л - кристална захар
1 пакетче - ванилена захар

В купа с телена бъркалка се разбиват яйцата. Добавя се олиото на струйка, солта, маковото семе и се разбърква. Следва прясното мляко,  разбърква се и по-малко се добавя брашното. Сместа се оставя за 15 минути на стайна температура.
Намаслява се тиган с малко парче масло и със силиконова четка се разнася навсякъде.  Следва изпържването на палачинките, като с черпак се излива в нагорещения тиган. Обръщат се и от другата страна. След като е готова палачинката се намазва посредством силиконовата четка с малко парченце масло и най-вече крайчето на палачинката. Така няма да изсъхват и остават меки.

За пълнежа, изварата се изсипва в блендер, заедно със захарта, лимоновата кора и ваниловата захар. Завърта се на няколко пулсации, за да се превърне в напълно гладък крем.
Във всяка палачинка се поставят по 3 -  4  ч . л от изварената смес. Завиват се.
Поливат се с черешов или друг подходящ гъст сироп.
https://gotovim-doma.ru/


Коментари

Популярни публикации