ТОРТИЯ ОТ СПАГЕТИ НА ТИГАН


320 г - спагети
100 г - шунка на кубчета
300 г - домати от консерва
50 г - настърган пармезан
1 малка глава -лук нарязан на ситно
100 г - скаморца на кубчета
сол на вкус
зехтин - Екстра \върджин
3 - яйца L
босилек

В касерола със струйка зехтин  се запържва лука. Добавя се шунката и се разбърква за около 5 минути. Добавят се доматите, сол на вкус и се оставя на тих котлон да къкри за около 20 - 25 минути при периодично разбъркване. Накрая на готвенето се добавят няколко накъсани листа босилек. Сваля се от котлона и се оставя настрана.
В достатъчно  подсолена вода се сваряват начупените на две спагети според указанието на производителя. Отцеждат се и към тях се прибавят доматите, разбърква се, следва настърганото сирене, нарязаната на кубчета скаморца и разбитите яйца. Много добре се разбърква.
Сгорещява се струйка зехтин в по-голям тиган. Изсипват се спагетите, разпределят се. Похлупват се с капак и се оставят на силно умерен котлон да се запекат от едната страна за около 7 - 8 минути. Обръща се тигана, така че да паднат спагетите върху капака и се изхлузват обратно в тигана,  за да се запекат и от другата страна, отново за 7 - 8 минути. След като са готови се сервират горещи нарязани на големи тортени парчета.
https://www.giallozafferano.it/


Коментари

Популярни публикации