МОИТЕ ПЪРЖЕНИ ФИЛИЙКИ
Рецептата за тези филийки е много елементарна, но по никой друг начин не ги приготвям, освен по този, защото винаги стават пухкави, а най-важното е, че и на другия ден са микички. Колкото и да са нездравословни понякога ни се приисква и такава закуска.
1 франзела бял - хляб
2 с . л - кисело мляко
2 - яйца
2 с . л - универсално брашно
повечко олио за пържене
Нарязвам си филийките с нормалка дебелина. Ако хлябът е малко остарял, примерно от един ден още по-хубаво попива в сместа. В по плитка чиния си разбивам яйцата с киселото мляко, прибавям и брашното и с телена бъркалка много хубаво разбивам. Потопявам няколко филийки и след като се сгорещи олиото ги изпържвам. Следва нова порция и така докато свърши хляба. Получават се хубави , пухкави пържени филийки, които поднасям със сладко по избор, а може и с шунка. Една бърза закуска , има-няма за 30 минути съм готова.
Коментари