РАЗКОШНИТЕ ИТАЛИАНСКИ СВАТБЕНИ БАДЕМОВИ БИСКВИТИ



На повечето италиански сватби се поднасят редом към сватбената торта и тези уникално вкусни бадемови бисквити. Отличават се в характерен вкус на масло в допълнение на разкошен бадем. Бисквитката е ронлива и се топи при отхапване. Заслужава си да се опитат, невероятно вкусни.

120 г - масло на стайна температура
80 г - пудра захар и още да поръска
1/2 ч . л - бадемова есенция
1/2 ч . л - екстракт ванилия
1/4 ч . л - кошерна сол
1 - яйце L
190 г - универсално брашно
50 г - бадемово брашно

Фурна - 175 градуса
Плоска тава покрита с хартия за печене
В купата на миксера са разбива маслото за 1 минута. Добавя се пудрата захар и се разбива,  докато се превърне в крем. Добавя се бадемовата есенция, солта и яйцето. Разбива се са 1 минута. Смесва се брашното с бадемовото брашно и се прибавя на две порции. Разбива се на ниска скорост,  само докато се приеме. Оформя се меко тесто, което малко трудно се оформя на бисквита, затова го завих във фолио и го оставих във фризера за 20 - 30 минути, за да стегне. Така по лесно ще се работи. 
От охладеното тесто се откъсват равни по размер парчета, ползвах кантарче , около 27-30 г всяка бисквита. Между дланите се формят  топчета и се подреждат в тавата върху хартията за печене.
Пече се на 175 градуса за около 10 - 13 минути. Бисквитата трябва да остане бяла и ако започне отгоре леко да се пропуква веднага се изваждат. Дъното на бисквитките трябва за е с приятен златист цвят.
Охлаждат се за 10 минути в тавата, изваждат се , овалват се в пудра захар, а след като се  подредят в сервизна чиния се посипват обилно с пудра захар.

- за бадемова есенция ползвам бадемов екстракт, затова тези от вас които също го ползват се прибавя не повече от 1 капка,  измерена с  капкомер, той е много силен и ако е в повече ще остане неприятен силен бадемов вкус, само като съвет.
https://giadzy.com/



Коментари

Популярни публикации